En stor möbeljätte har nu gjort en kollektion med leksaker som skapats genom teckningar från barn. Att man väljer att göra så här visar på hur mycket leksakstillverkarna faktiskt tar barnens vilja och utveckling i åtanke när de skapar nya leksaker.

682175-children-draw-in-pencil

Nu gör möbeljätten Ikea barnens teckningar till leksaker, skriver Resumé. Kampanjen heter Soft Toys for Education och i den här kampanjen har företaget låtit barn rita teckningar på djur. Från alla inskickade teckningar har man valt ut de tio bästa och gjort gosedjur av dem. För varje gosedjur som säljs skänker Ikea en euro till ett utbildningsprojekt som är ett samarbete mellan Unicef och Save the Children.

Fler företag tänker på barn

Att Ikea tagit hjälp av barnen på det här sättet och verkligen skapat leksaker utifrån deras idéer kommer förmodligen göra dessa gosedjur till en succé. Men Ikea är inte det enda företaget som tar hänsyn till vad barn verkligen vill ha när de designar sina leksaker. Samma sak har exempelvis Fisher Price gjort när de tagit fram alla de populära leksaker som finns i deras sortiment. För att verkligen se till hur barnen utvecklas och hur de använder sina leksaker, har till och med företaget tagit fram intelligenstester för barn, som man kan läsa mer om här.

Leksaker som passar åldern

Det är oerhört viktigt att tillverkarna tar fram leksaker som passar barn, och det är minst lika viktigt att föräldrarna ser till att barnen leker med leksaker som passar deras ålder. En leksak som passar en treåring kanske är alldeles för avancerad och till och med farlig för en bebis.

”Små barns leksaker ska vara okrossbara och utan skarpa kanter. De måste vara så stora att de inte kan sväljas och får inte ha några lösa delar som kan dras av.” Läs mer.