Julen är årets konsumtionshögtid och ibland kan tomten behöva lite hjälp på traven för att det ska kunna bli några klappar under granen, men inte till vilket pris som helst.

julAtt fira jul och nyår är kostsamt. Önskelistorna ligger i högen bredvid räkningarna och redan i oktober månad börjar affärerna plocka fram julpyntet och det är lätt att stressen smyger sig på. Det finns dock en hel del du kan göra för att infria allas förväntningar, inklusive dina egna.

Julklappslån

Svenskarna lånar helst till hus, bil och resor, men i jultider är det mycket vanligt att låna till julklappar, julmat, aktiviteter på jullovet och även inför nyårsafton. Många långivare erbjuder lösningar på problemet mitt i julstök och köpstress och då kan det kännas som en god idé att ta ett julklappslån. Många annonserar också aktivt med deviser som handla nu och betala sen vilket brukar betyda att lånen ska betalas tillbaka i januari.

Låna smart

Det är inte fel att låna pengar i jul. Många familjer med ansträngd ekonomi har det tufft ekonomiskt under julhelgen. Är det knapert på kontot och det känns lockande med ett lån ska du låna smart och så fördelaktigt som möjligt för dig. Tänk på följande punkter:

  • Planera
  • Analysera
  • Jämföra

För att låna smart ska du använda dig av sajter som www.bästasmslånet.se där du kan ansöka kostnadsfritt och jämföra mellan marknadens bästa sms-lån. Det viktigaste är att se till att analysera situationen och välja det mest fördelaktiga lånet till den bästa möjliga räntan. Dessutom är det bra att redan från början planera för återbetalningen. Det är sällan en god idé att paniklåna även om situationen kan kännas akut, men det är heller inte fel att låna pengar när det behövs.

Tips och trix

För att kunna betala tillbaka lånet eller helt enkelt ta ett mindre lån finns det en hel del knep att ta till. Vem har sagt att julklappar nödvändigtvis måste vara nya? Det finns en hel del fina julklappar att handla second hand för en betydligt billigare peng. Aktiviteter på jullovet behöver inte heller kosta många kronor. Naturutflykter är gratis och det bästa av allt är att spendera tid ihop.