Är du en av dem som tar studenten 2021? Kanske såg du med fasa hur det gick för studenterna året innan och vill försöka få till en bra studentfest? Det är inte lätt att planera när det eventuellt vankas fler restriktioner – å andra sidan är det bra att ligga steget före. Försök planera för olika scenarion och skissa fram idéer som kan funka.  

En sak är säker: det som fortfarande består är i alla fall att man fortfarande kan beställa en studentmössa åt sig och sina kompisar på https://galio.se/studentmossa. Oavsett vad det blir för vår och om de också kommer kantas av corona som förra året, så kan man i alla fall ha studentmössan och göra så gott man kan för att festen ska bli riktigt bra.

Gör vad du kan av studenten

Gör om, gör rätt. Så kan man tycka att de festerna som bara resulterade i smittspridning skulle ha tänkt när de valde att fira studenten trots det uppenbara. Läs bara om den virala nyheten om Lahom. Men din fest behöver inte bli katastrof alls. Tvärtom. Se till att planera och skissera olika alternativ du har utifrån olika scenarion. Tänk om allt återgår till det normala, och så har du bara planerat inför att alla ska sitta själv i karantän? Den risken vill du inte ta – men inte heller den motsatta. Liknande saker som i Lahom har hänt i Örebro, så håll er säkra därute.

Också att ta emot de nya studenterna har varit annorlunda för året. Därför är vårt tips till er att följa nyheterna och se hur utvecklingen ter sig. Varför inte göra en succéfest med digitala medel? Försök spåna på olika idéer, och var galen! Varför inte göra en oförglömlig fest som ni sen kan skratta lite lätt åt några år efter allt har blåst över? Det är ju trotsallt gemenskapen med studentfesten som är så fin och rolig att fira också. Ni är inne i detta tillsammans, så slå ihop era huvuden och brainstorma fram något riktigt fantastiskt!