I fotboll kan vad som helst hända. Ibland kan målvakten missa en bakåtpassning och det blir ett snöpligt självmål. Andra gånger kan en spelare bli utvisad bara för att en motspelare lyckas lura domaren med lite förstklassigt skådespeleri. Just alla överraskande händelser är en del av charmen med fotboll. Att spela på högoddsare kan verkligen löna sig.

Tänk hur många gånger små fotbollsnationer har lyckats skrälla mot toppnationerna, till exempel när lilla Island kvalificerade sig för EM 2016 och sedan slog ut England. Deras kommentator blev också som tokig när de satte dit 2-1 målet och videoklippet blev en viral succé världen över. Fotboll väcker starka känslor som ingen annan sport. När du lägger ett spel hos Leo Vegas tar du spänningen och dramatiken till nästa nivå. Du behöver inte ens spela på ditt favoritlag, utan kanske rentav på motståndarlaget. Då kan du fira oavsett vilket lag som vinner matchen.

Slå vad med dina vänner

Fotboll gör sig bäst när du följer den live, antingen på plats i arenan eller med dina polare i tv-soffan. När pengar står på spel lär du leva dig in i varje anfall och varje skottförsök. Vissa vänner har gjort mindre lyckade vad, till exempel att tatuera in något som sedan inte inträffade. Det är inget som kan rekommenderas, men tveka inte att sätta lite ära på spel utöver pengarna. Vill du skaffa dig en fördel är ett tips att hålla koll på liveoddsen. LeoVegas har inlett ett samarbete med söktjänsten hitta.se som ger dig chansen att vara helt uppdaterad.

Vid större händelser kommer du omedelbart märka att liveoddsen förändrar sig, till exempel om ena laget får en straffspark eller en frispark i ett mycket farligt läge. Kom dock ihåg att inte ta ut segern i förskott. Som nämndes tidigare kan allting hända i fotbollens galna värld. Ibland har ett lag legat under med 0-1 i 89:e minuten, bara för att vinna med 2-1 när matchen blåses av efter stopptiden några minuter senare.

Så kommer du igång med betting

Allt som krävs för att kunna betta på fotboll är egentligen lite grundläggande fotbollskunskap och en gnutta magkänsla. Många tror att de måste vara någon form av fotbollsexperter likt sportjournalisten Erik Niva som ofta skriver om de stora matcherna i Champions League, men sanningen är att de bästa spelarna inte alltid är de som lägger mest tid och energi på att följa fotboll. Ofta räcker det att ha stenkoll på oddsen och använda rätt verktyg på nätet. Nedan kommer några goda råd:

  • Välj ett bra spelbolag
  • Håll koll på oddsen
  • Spela med hjärnan och inte med hjärtat

Vill du veta mer och få massvis av värdefulla nybörjartips är det värt att besöka sidan Sportportal där du får en mer detaljerad genomgång. Dessutom bygger du upp erfarenhet över tid. Talesättet “Rom byggdes inte på en dag” gäller även för betting och förvänta dig inte att bli miljonär på en veckas spelande. Du kommer bli allt bättre på fotbollsbetting och hitta din personliga spelstil över tid. Chansen finns att intresset utvecklar sig till en väldigt lönsam hobby.