Snart är den absolut mest skräckinjagande högtiden av dem alla här – nämligen Halloween. Den som har tur kan få tillbringa sin Halloween i Paris katakomber och ha en riktigt kuslig natt. Men alla andra som vill fira Halloween på bästa sätt, kan anordna en riktigt rolig fest.

4054137-halloween-night-haunted-house-with-bats-and-pumpkin

Nu tävlar en hotellsajt ut chansen att få övernatta i katakomberna i Paris. Katakomberna är världens största gravkammare och här finns miljontals benknotor och dödskallar. Ingen har tidigare fått tillstånd att tillbringa en natt där, men nu finns alltså chansen. De som vinner får förutom en övernattning även flygbiljetter till och från Paris, en privat tur i katakomberna och en lyxmiddag där nere. Tävlingen är ett sätt för hotellsajten att fira att Halloween snart är här, skriver Expressen.

Fixa Halloweenfest

Det är som sagt bara ett fåtal personer som kommer att vinna chansen att få fira världens läskigaste Halloween nere i katakomberna, men den som inte vinner kan istället anordna en fest på samma tema. För att skapa den ultimata halloweenfesten kan man spöka ut sitt hus med allt från kistor och monster, till spöken och spindelnät. Man kan även bjuda sina gäster på mat och snacks i Halloweenens tecken. Exempelvis kan man göra en grön bål med en platshand i och tilltugg i form av korvar med ett mandelspån längst ut, som ser ut som fingrar. Läs mer.

Viktigt med utklädnad

Den som vill att Halloweenfesten ska bli riktigt lyckad måste även se till att alla gäster kommer utklädda till något riktigt läskigt. Om man hellre vill så man kan man självklart haka på den amerikanska trenden med att göra ett maskeradtema på Halloweenfesten istället. I USA ligger inte fokus på att man ska vara läskig, utan där fokuseras det mer på att man ska klä ut sig till något roligt och kostymen får gärna ha något att göra med vad som hänt det senaste året.