Vad händer om ens katt äter upp ens mat? Jo, man ringer larmcentralen och polisanmäler katten. Det var i alla fall vad en man gjorde när han fick syn på att flickvännens katt hade ätit upp hans bacon.

334-afrodite-sommarkatten

De brittiska larmcentralen fick nyligen ett samtal från en man som hade en begäran om att arrestera en katt på grund av att katten ätit upp hans bacon, skriver Dagens Nyheter. Enligt en rapport är det här samtalet ett av de värsta som den brittiska larmcentralen fått in. Anmälaren uppmanade nämligen på fullt allvar att polisen skulle arrestera hans flickväns katt för att den olovligt mumsat i sig bacon. När larmcentralen ställde en motfråga om det inte var kattens matte som borde polisanmälas, svarade mannen att han ville anmäla både matte och katten.

Katter bör inte äta människomat

Att katten åt bacon kan dock vara värre för katten än mannen som fick sin bacon uppäten. Katten bör nämligen äta mat som är anpassade för dem, även om det ibland kan vara okej att ge katten en smakbit av den egna maten. I Metro kan man läsa några exempel på livsmedel som man absolut inte bör ge katter och dessa är bland annat lök, rå fisk och tonfisk. För att vara på den säkra sidan, är det däremot bäst att helt enkelt ge katten kattfoder.

Dyrare foder oftast bättre

När det kommer till just vilket kattfoder som är absolut bäst för katten, kan man gå på att dyrare faktiskt oftast är bättre. Däremot tar vissa premiummärken lite för höga priser för vad maten faktiskt innehåller. Man kan alltså inte bara gå på priset när man väljer foder, utan det kan även vara bra att se hur katten mår av maten som den får.

”Ett bra tecken på om den får i sig det den behöver är om pälsen är blank och har fin lyster. Är den inte det kan det vara läge att byta foder.” Läs mer.