Julen är slut och påsken börjar närma sig med stormsteg. Det betyder inte bara att det finns ännu en tid för familjen att samlas och äta god mat eller njuta av sällskapet, utan även att det börjar bli hög tid att få iväg glädjefyllda, färgglada och uppmuntrande påskkort. Sedan en lång tid tillbaka har påskkort varit något som skickats människor sinsemellan och ännu roligare blir det om påskkorten är tillverkade av barnen själva, eller hur?

Barn älskar att pyssla och så även vuxna, så klart. När du pysslar tillsammans med ditt barn spenderar ni tid tillsammans för att skapa, vilket är gynnande för er båda på fler än ett sätt. Att göra påskkort tillsammans är roligt, enkelt och något som du snabbt kan underhålla barnet med en regnig söndag. Fjädrar, paljetter, frigolitkulor och mycket mer. Det finns inga gränser för vad du och barnet kan göra tillsammans. Glöm inte bort att ni även kommer behöva tillbehör så som hårdare papper, härliga (och välfungerande) tuschpennor, glitterlim och vanligt lim för att fästa diverse detaljer. Att göra påskkort kan nästan liknas med scrapbooking, åtminstone om du vill använda sig av föremål. Det går naturligtvis minst lika bra att rita något riktigt fint och påskigt med vanliga pennor.

Färdiga kort är också personliga

Observera att det inte finns någon regel för att påskkort måste vara hemmagjorda. Om ditt barn inte tycker om att pyssla finns det ingen anledning för dig att tvinga barnet till sysslan. På internet finns det ett flertal hemsidor som erbjuder möjligheten att beställa färdiga kort direkt hem i brevlådan. Korten blir kanske inte lika personliga på utsidan, men se till att insidan då får sig en mer personlig touch – kanske genom att låta barnen skriva sina namn själva med härliga färger. Vill du beställa färdiga kort så finns det dock en del saker att tänka på. Kom ihåg att räkna ordentligt så att du får rätt antal kort i brevlådan, och beställ bara från hemsidor som har en SSL-kryptering för att skydda dina personliga uppgifter. Detta är något du snabbt kan avgöra genom att se om adressfältet i webbläsaren har ett hänglås framför hemsidans namn. Busenkelt!