Snart är Halloween här och det innebär att mängder av människor kommer att klä ut sig till något roligt, läskigt eller knasigt. I USA är den absolut mest populära personen att klä ut sig till i år Donald Trump. Och det är inte så konstigt, med tanke på hur många som tycker att han är skräckinjagande.

372889-donald-trump-dr-phil

I Svenska Dagbladet kan man läsa att Donald Trump är den mest populära Halloween-utklädnaden i USA i år. Även i Mexiko säljer Trump-kostymen bra och detta är på grund av att han ses som en skräckinjagande och hatad person där. Företaget Caretas som tillverkar masker och säljer dem i både USA och Mexiko, säger att de har sålt ett stort antal Trump-masker och därför kommer de att göra fler.

USA vs. Sverige

Att många väljer att klä ut sig till Donald Trump är inget konstigt med tanke på hur mycket uppmärksamhet han fått den senaste tiden. I USA gillar man nämligen att klä ut sig på Halloween till något som varit uppmärksammat tidigare under året. I Sverige är det mer av en tradition att klä ut sig till något riktigt läskigt och de vanligaste utklädnaderna brukar vara häxa, spöke, zombie eller mumie. Att klä ut sig till något av dessa är hyfsat lätt och vill man exempelvis vara häxa så kan man hitta svarta peruker på nätet och bara dra på sig en svart hatt och en svart klänning.

Poppis att klä ut husdjuret

För den som även vill klä ut sitt husdjur på Halloween finns massivs med kostymer som passar våra fyrbenta vänner. I USA är det här extra stort och i Dagens Nyheter kan man läsa att hela 22 miljoner amerikaner beräknas köpa Halloween-kostymer till sina husdjur. År 2013 såldes djurkostymer i USA för drygt 2,3 miljarder kronor.